Beilen verliest van beter Lemelerveld

Beilen - Het is even wennen voor alles wat Beilen is. Het lijkt of het vlaggenschip van de geelzwarte club het winnen is verleerd. Tegen Lemelerveld vocht het bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand, de mannen van Erik de Jong waren niet bij machte om Lemelerveld hun wil op te leggen: 0-2.

De vaste basis kende één wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijden. Koen Hollemans was afwezig en Alwin Hendriks startte daarom. Het zat in de beginfase al tegen. Na 9 minuten kreeg Stijn Kogelman in het drukke strafschopgebied van Beilen de bal opeens voor zijn voeten. De Sallandse spits legde de bal goed en schoot hard en laag in de verre hoek: 0-1.

Direct daarna kwam Haryan Velthuis bij een verdedigende actie ongelukkig ten val. Dat zag er niet goed uit en hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd een gebroken arm geconstateerd. Na dit oponthoud bleef Lemelerveld de meest gevaarlijke ploeg. Meer beweging, attenter in de omschakeling, overtuigender in de passing. Alleen in de persoonlijke duels toonden de Sport2000/Combisport-mannen zich gelijkwaardig aan de gasten uit Overijssel. De topscorer van Lemelerveld Stijn Kogelman was een ware plaag voor de Beiler defensie. Die moest alle zeilen bijzetten om hem van zijn tweede goal af te houden.

Eerste gevaarlijke moment

Na 30 minuten het eerste echt gevaarlijke moment van de thuisploeg. Rick Koops werd op de linker flank goed aangespeeld en hij lepelde de bal net over het doel van Rik Ramaker. Diezelfde Ramaker moest in actie komen bij een vrije trap van Tim Beugels. Beugels schoot na een tikje opzij van Bertus Wolters hard en laag in. Het schot was echter midden op het doel en Ramaker kon de bal klemvast pakken. Opmerkelijk is dat het later de enige poging bleek van Beilen die eindigde binnen het doelvlak van de tegenstander.

In de tweede helft ging Lemelerveld verder bij waar het gebleven was. Remco Vos voorkwam met een miraculeuze redding een grotere achterstand. Op een schot van de geheel vrijstaande spits Job Heerink was Vos kansloos. De boomlange aanvaller deponeerde via de binnenkant van de paal de bal in het doel: 0-2.

Beilen probeerde het hierna met hartverwarmende inzet. De geelzwarten hadden ook meer balbezit, maar de oranjewitten bleven met twee vingers in de neus overeind. Het publiek voelde wel aan dat de eerste overwinning van Beilen in deze competitie nog even uitstel vraagt. Lemelerveld speelde de 0-2 voorsprong soepel naar het einde en nestelt zich met deze zege in de brede middenmoot van de tweede klasse L.

Komende zondag gaan de Beilenaren op bezoek bij Rolder Boys. Zij speelden in hun openingswedstrijd tegen Lemelerveld met 2-2 gelijk.