Vernieuwde hal gemeente: van ontvangst- naar ontmoetingsruimte

Beilen - Met een stanleymes opende burgemeester Mieke Damsma woensdagavond de vernieuwde hal in het gemeentehuis in Beilen. Het heeft ruim drie ton gekost, er is vijf weken en twee dagen aan gewerkt. Het resultaat mag er zijn en zij constateerde dat het prachtig geworden is.

In die mening stond ze niet alleen, gezien de reacties. Damsma wees er op dat het nu meer is dan een ontvangstruimte: ‘Het is vooral een ontmoetingsplek en we hebben nog lekkerder koffie.’

Kleurig en licht

De meest voorbij komende conclusies waren ‘kleurig’, ‘licht’ en ‘transparant’. Dat laatste geldt ook voor de spreekruimten in de hal. Die zijn van glas en dat heeft ook en vooral te maken met veiligheid van de ambtenaren waarmee inwoners een gesprek hebben. Over het algemeen gaat het goed, maar het kan gebeuren dat er agressie is en dan is het handig als de situatie zichtbaar is voor anderen.
Een van de baliemedewerkers vond, gevraagd naar de grootste verbetering voor haar werk, het mooiere licht in de ruimte het prettigst. En ook niet onbelangrijk: de verwachting is dat de klant sneller geholpen wordt.