Prijsuitreiking van kunstproject Identitijd

Regio - Op zondag 14 oktober om 16.00 uur vindt de afsluiting en prijsuitreiking plaats van Identitijd, een grootschalig talentontwikkelingstraject voor professionele en amateur beeldend kunstenaars in Drenthe en Overijssel.

Drie kunstenaars uit Midden-Drenthe maken kans op de prijs, die bestaat uit een geldbedrag dat besteed kan worden aan hun beroepspraktijk: Marijke van der Meij uit Orvelte, Henja Kerkhof uit Nieuw-Balinge en Rien Broekhuijsen uit Mantinge.

Van 170 naar 20

In totaal deden honderdzeventig kunstenaars mee aan Identitijd. Twintig van hen werden geselecteerd om een masterclasstraject te volgen en exposeren nu hun nieuwe werk bij KiK in Kolderveen. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats. De jury beoordeelt wie naar aanleiding van het masterclasstraject de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt of het meest bijzondere kunstwerk heeft gemaakt. Uit beide provincies wordt een winnaar gekozen.

De jury bestaat uit de tien boegbeelden die de masterclasses hebben geleid. Ook het publiek heeft door middel van stembriefjes een favoriet kunnen kiezen. De kunstenaar met de meeste stemmen ontvangt de Publieksprijs.

Drentse deelnemers

De masterclassdeelnemers uit Drenthe die kans maken op één van de prijzen zijn: Egbert Jan Brink (Zuidlaren), Laura van Gaans (Havelte), Harma Heun (Assen), Marijke van der Meij (Orvelte), Annemarie Joosten (Wapse), Henja Kerkhof (Nieuw-Balinge), Hendrik Klunder (Meppel), Maja Moorman (Exloo), Ria Penthum (Assen) en Rien Broekhuijsen (Mantinge).