De Wegwijzer ontvangt het Drents verkeerslabel

Westerbork – Kindcentrum De Wegwijzer ontving donderdag het Drents Verkeersveiligheidslabel. De school voldoet ruimschoots aan de gestelde criteria op het gebied van verkeerseducatie en aandacht voor de verkeersveiligheid.

Seef, de zebra, verkeersdeskundige Geet van der Logt en wethouder Annique Snijders kwamen naar Westerbork om het officiële bord te overhandigen aan directeur Cobi Lakerveld. Dit gebeurde aan het einde van de ochtend in de centrale hal van de Groene Borg en in het bijzijn van alle leerlingen.

Op De Wegwijzer is er veel aandacht voor verkeer en de verkeersveiligheid. In alle groepen wordt daar aandacht aan besteed. De school doet onder andere mee aan het theoretisch en praktisch verkeersexamen en jaarlijks is er een fietsenkeuring om te kijken naar de veiligheid van de fietsen.

Verkeersouders

Ook heeft de school al jaren zeer actieve verkeersouders die ook speciale verkeersactiviteiten stimuleren. Maar zij richten zich ook op de schoolomgeving en de schoolroutes van de leerlingen. Ruim voordat de scholen van Westerbork naar een nieuw gebouw verhuisden, vroegen de verkeersouders bij de gemeente al aandacht voor veilige loop- en fietsroutes voor de leerlingen. Ook werd steeds gekeken naar de infrastructuur rondom het, toen nog te bouwen, multifunctionele centrum. Mede door hun inzet zijn veel punten in de schoolroutes aangepast. Maar ook nu blijft er een kritische blik op de verkeerveiligheid rondom het halen en brengen van kinderen van de Groene Borg.

In juni van dit jaar werden de criteria voor het aanvragen van het Drents Verkeerslabel nog eens onder de loep genomen. Toen bleek dat De Wegwijzer al aan alle punten voldeed werd het label meteen aangevraagd. Gisteren was de officiële feestelijke uitreiking. De hele dag waren er extra activiteiten voor de leerlingen op het gebeid van verkeer. Elke groep deed iets speciaals, van het maken van een verkeersvlog tot en met fietsen of steppen van een circuit. Daarnaast kreeg elke groep bezoek van Seef, de zebra, de mascotte van het DVL.

Met het DVL kan men nog meer activiteiten organiseren die deels gekozen kunnen worden uit het aanbod en worden verwerkt in een jaarplan. De komende drie jaar mag De Wegwijzer dit label voeren. Deze feestelijke dag was er taart voor de leerkrachten en ijs voor de leerlingen.