Weekmenu
Door Henk Berghuis

Primeur

Eigenlijk verandert er helemaal niks. Alleen voor de ondernemers in het centrum van Beilen zal het wel even wennen zijn dat ik niet op vrijdagmorgen door het centrum loop om de menubriefjes te bezorgen.

Geen gesjor meer aan de winkeldeuren, geen mogge, asjeblief en dankjewel, hoe ist, goed, met jou dan, mooi weer hè, heit drok vandaag, en geen moej ok nog wat eten vanaomd? Dat kan natuurlijk ook een hele verademing zijn voor de ontvangers van het briefje.

Ik kreeg slechts één reactie van een ondernemer die wel graag ziet dat het menubriefje persoonlijk afgeleverd wordt. Nou dat moet dan maar. Jos, ik kom er zo aan hoor.

Nu hoop ik maar dat deze digitale manier van bezorgen een beetje werkt. Wel de mailbox openen op vrijdagmorgen graag. Wij, van de Cerck, wachten rustig af.

Nu denkt u vast van, wat moeten we nu met boerenkool in de zomer maar dat konden wij ook niet weten. Enkele weken terug hebben we al besloten om vandaag boerenkool op het menu te zetten. Morgen is het Bockbierfestival en daar serveren we ook boerenkool dus dat kunnen we dan in een keer klaarmaken. Trouwens, boerenkool smaakt ook prima bij vijf en twintig graden boven nul. Net als Herfstbock. Dat gaat er ook prima in bij zo’n temperatuur. Als je tenminste van bockbier houdt. Zo niet dan heb je pech gehad.

Er is ook wel gewoon bier verkrijgbaar en andere drankjes ook wel. Maar niet op het Cerckplein alwaar de echte bockbier liefhebbers zich in het paradijs zullen wanen. Laten we maar gewoon genieten van het mooie weer en ons niet al te veel zorgen maken over het opwarmen van de aarde want dat heeft toch ook zo zijn plezierige kanten. Als we straks echt de kou ingaan zullen we nog vaak terug verlangen naar die prachtige lange zomer die duurde tot november of zo. Zoooo….

Dat boovenste gedeelte heb ik vanmiddag al getiept. Daarna heb ik de bockkbiiertjes allemaaaal eevem voorgproevtt. Ik moed zechen dat die er lekkker inginnen. Pfff… misgiem een teveeeel geproeft met een d. Ik zouou zechen kon aaanstaaande ztarerdag zelf maar proevven dan komt u er wel agter dat het echt heeerlukke biertjez sijn. Dus… tot morgen.