Weekmenu
Door Henk Berghuis

De tweede primeur

Vorige week ging dit briefje voor het eerst via de digitale snelweg naar de ondernemers. Althans dat dacht ik. Die donderdagavond voor die vrijdagmorgen dat het voor het eerst digitaal moest gebeuren ben ik twee uur bezig geweest om het te versturen. Niets lukte. Toch was er wel iets gelukt maar ik heb geen idee wat precies.

Ik kreeg twee mailtjes van ontvangers die uit de lijst wilden. Direct verwijderd. Ik kreeg vooral klachten dat het niet was aangekomen. Dat klopte ook wel want het bleef maar in ‘Postvak Uit’ staan. Ik kon intoetsen wat ik wilde maar het ging er niet uit. Als ik het vorige week gewoon ouderwets had rondgebracht was ik veel minder tijd kwijt geweest dan met al deze computerale pogingen om u te kunnen bereiken.

Nu wil het geval dat er iemand is die verstand heeft van alles wat met computers te maken heeft. Deze persoon heeft zich in deze materie verdiept en is tot de conclusie gekomen dat het aantal e-mail adressen te omvangrijk was en dat dit het verzenden ernstig tegenwerkte. Zeg maar dat mijn PC dit niet aankon. Als alles nu een beetje meezit dan heeft u deze mail dus gewoon wel ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn dan hoor ik het graag. Dan kom ik persoonlijk het briefje bij u in de winkel brengen. Dat wordt dus nu de tweede primeur en ik hoop maar dat het gaat lukken want ik word ongelofelijk chagrijnig als zaken als deze niet goed werken. Een computer is hartstikke handig maar als het niet werkt ...

Omgaan met veranderingen, transformeren of omvormen. Het is maar hoe je het noemt. Dat was het thema van Café de Liefde van Beilen gisteravond. Die verandering is gelukt maar hoe er mee omgegaan is weet ik niet. Het geval wil dat ik een overboeking had gisteravond. Er was een tafel voor acht personen gereserveerd. In het boek stond ook iets wat ik niet begreep. Een medewerker had dit opgeschreven.

Ik had het wel kunnen weten maar ik kwam er te laat achter. Het kwaad was reeds geschied. Het was Café de Liefde van Beilen. Ze hebben het begripvol geaccepteerd en zijn uitgeweken naar een ander zaaltje. Het sloot mooi aan op het thema van die avond. Excuses zijn hier op zijn plaats. Sorry!!

Het volgende Café de Liefde van Beilen is op donderdag 29 november.aanvang 19.30 uur. Ik heb het zelf opgeschreven in de agenda.