Weekmenu
Door Henk Berghuis

Koopzondag

Deze week kwam er een ep op de Centrum Beilen Groeps-ep binnen van de Action. Zij zijn voornemens om op 23 december een koopzondag te houden. Ze zouden het ook fijn vinden dat wij allen hier aan mee gaan doen. Van mij mag het.

Uit religieuze overwegingen hoeven we het niet te laten. De Heer heeft de moed allang opgegeven en vindt dat er wel genoeg gezongen en gebeden is voor Hem. Hij heeft liever dat we ons nuttig maken voor onze medemens en zijn omgeving. Al zal een koopzondag daar niet onder vallen, Hij heeft hier geen bezwaar tegen. Hij gaat ook met de tijd mee.

Ik denk alleen dat de gemiddelde shopper niet op zondag gaat shoppen in Beilen. Diegene die wel willen winkelen op zondag gaan veelal naar de grotere steden. Daar is het doorgaans wat levendiger dan in het centrum van Beilen. Mits wij van alles gaan organiseren. Dan moeten we groots uitpakken. Dat kan nog wel enig publiek naar het centrum trekken maar of de mensen die daar op af komen ook daadwerkelijk gaan winkelen vraag ik mij ernstig af.

Het enige waardoor je het zeker druk krijgt in de winkel zijn fikse kortingen van 50 procent of meer. Daar zijn ze gek op. De ervaring leert dat bij evenementen de horeca het vaak wel drukker heeft maar dat de winkelverkopen achterblijven.

Nu wil het niet zeggen dat ik gelijk heb want we hebben nog nooit een koopzondag gehad in Beilen. Dan weet je het nooit zeker. Ik heb mij wel vaker vergist. Zo had ik destijds ook een hard hoofd in Bourgondisch Beilen. U weet inmiddels dat dit evenement staat als een huis. Dus als je het niet probeert weet je het nooit.

Mijn zegen hebt u zodat er dan toch nog een zegen op rust. Als het doorgaat dan doen wij, van de Cerck, niet kinderachtig en doen mee. We zullen zien.