Jonge filmers blij met Macbook

Beilen - De jongerenafdeling van de Beiler Video Club heeft onlangs een laptop in ontvangst genomen van de werkgroep Up2you. Up2ou is een project van Dorpenoverleg Midden Drenthe in samenwerking met Welzijnswerk Midden Drenthe en de gemeente. Het heeft tot doel de jongeren actief te betrekken bij hun eigen leefomgeving.

In januari van dit jaar is de wens van een laptop door Up2you gehonoreerd met een bedrag van € 450,-- met de opdracht het restant van het geld zelf bijeen te brengen. Dit is gerealiseerd door bij verschillende activiteiten filmopnamen te maken voor de organisatie, zoals bij Fit Beilen en Paardenconcours Eext. Het bedrag, benodigd voor de laptop, werd aangevuld door Bianca van Gelderen. Zij won de stimuleringsprijs van de Hogenbijl stichting. Deze stichting reikt tweejaarlijks een prijs uit aan mensen die zich verdienstelijk maken in de amateur filmwereld (www.hogenbijl.nl).

De software voor het bewerken en monteren van filmmateriaal stelt hoge eisen aan de apparatuur en de jeugd van de club is dan ook erg blij dat door bovenstaande acties een Macbook kon worden aangeschaft.

De prijs werd uitgereikt op het jaarlijkse filmkamp van de Jong filmstudio’s Beilen, voor jongeren van 12 tot 20 jaar. Deze jongeren komen ook elke donderdag bij elkaar.

De films die hier gemaakt worden worden onder andere vertoond op het jongerenfilmfestival in de Bioscoop in Hoogeveen op 18 november.