Weekmenu
Door Henk Berghuis

Positiviteit

We beginnen november met de Dag van de Positiviteit. Gisteren dus. Donderdag 1 november 2018 is de nationale Dag van de Positiviteit. Een dag om iets extra’s te doen.

Doe lekker mee met een positieve intentie, een vriendelijke daad en dankbaarheid. Nou dat hakte er behoorlijk in. Weken was ik mij al aan het voorbereiden om deze dag zo positief mogelijk te gaan beleven. Nou dat is gelukt. Fluitend werd ik wakker om half negen waarop ik een positief ontbijt tot mij nam. Plakje brood zonder boter ( boter op ) met kopje koffie. Zingend op de fiets naar het station.

Tot de Grote Markt ging het goed. “Pang” hoorde ik. Een platte achterband. Ik had die band de dag ervoor nog opgepompt. Iets te hard denk ik achteraf.

Niets kon mij eronder krijgen. Met de fiets aan de hand naar het Hoofdstation. Ik zag de trein nog net vertrekken. Positief blijven, over een half uur gaat er weer een trein. En inderdaad ging er een half uur later weer een trein. Even Jasper bellen dat ik een half uurtje later kom. Mobiel vergeten. Op zoek naar een telefooncel. Zoeken tot je een ons weegt. Die zijn er niet meer.

Ik mocht de mobiel van de een of andere NS medewerker even gebruiken. Gratis. Hij hielp mij eraan herinneren dag het tenslotte de Dag van de Positiviteit was. Ik zei dat ik dat wel wist en bedankte hem heel vriendelijk.

Op het station in Beilen op zoek naar mijn auto. Die zet ik altijd vooraan. ‘s Avonds is daar altijd plaats. Ik zag hem nergens. Dan denk je dat ie gestolen is. Positief blijven.

Dan een heldere ingeving dat ik de auto had uitgeleend. Ik was de vorige avond lopend naar het station gegaan. Ik moest dus lopen naar de zaak. Zo kwam ik daar veel te laat aan.

Er was een partijtje gepland om 10.30 uur. Gelukkig was Jasper, de nieuwe leerling kok, er wel op tijd. “ Rustig en positief blijven”, dacht ik. Het kwam allemaal goed. De rest van de dag beleefde ik in één positieve flow. Niets ging er meer mis. Iedereen blij en tevreden.

Ze vroegen wel vaak aan mij hoe het met mij ging.