Fairtrade werkgroep bezoekt bevlogen ondernemers

Smilde/Hooghalen - De Fairtrade werkgroep bezocht maandag twee bedrijven in Midden-Drenthe, Wout’s Kwekerij in Smilde en pluimveehouder Sijbenga in Hooghalen. Catrien Venema namens de Fairtrade Werkgroep: ‘Deze ondernemers zijn bevlogen en gedreven mensen die liefde voor hun bedrijf hebben.’

Wout’s Kwekerij is een Bio/Natuurkwekerij. De ondernemer kweekt zijn groenten zelf, die hij verkoopt in zijn winkeltje. Daarnaast bezorgt hij pakketten bij klanten in Assen, Smilde en Beilen. Hij heeft een vaste klantenkring opgebouwd, maar wil graag meer klanten. Dat blijkt lastig te zijn want ondanks dat hij al tien jaar bezig is zijn supermarkten geduchte concurrenten. De supers verkopen namelijk ook steeds meer bio producten tegen een lagere prijs. Wout’s Kwekerij biedt ook natuurvlees van Boeren in het Bos aan.

Sijbenga in Hooghalen heeft biologische kippen en verkoopt bio eieren en soepkippen in hun winkeltje. De vrij uitloop kippen lopen overdag altijd buiten. Hij gaf bij zijn bezoekers aan meer promotie van zijn product te ambiëren, maar weet niet goed hoe hij dat bereiken kan.