Bovensmilde staat aan de vooravond van de Hel

Bovensmilde - De vierde editie van De Hel van Bovensmilde is zaterdag 10 november. Dit jaar trotseren maar liefst 500 deelnemers deze mudrun met een knipoog.

Net als vorig jaar is de start- en finish bij de ijsbaan (IJsvereniging Voorwaarts) in Bovensmilde en worden in en rondom Bovensmilde méér dan 30 hindernissen opgebouwd. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de inschrijvingen dit jaar bij MFA De Spil. Deelnemers ontvangen per email meer informatie over meld- en starttijden. De run begint om 12:30 uur en lopers kunnen tijdens de route op 2 punten ervoor kiezen om een extra lus te lopen. (4, 6 en 8 km).

Dit jaar worden méér dan 30 hindernissen op het parcours uitgezet, waaronder bijvoorbeeld een autowrak- en dorpshindernis op de Brink Baru en een spokenhuis op het oude terrein van De Wingerd. Kortom heel veel variatie en zowel leuk voor de deelnemers als voor de toeschouwers.

Dit jaar worden op de Brink Baru maar liefst 8 hindernissen opgesteld. Om dit mogelijk te maken wordt een stuk van de de Schoolstraat die door de Brink Baru loopt afgesloten voor verkeer tussen 12:00 uur en 18:00 uur. Op de Brink Baru is dit jaar ook weer een dorpshindernis. Bij deze hindernis mag het publiek skippyballen loslaten op de deelnemers, een leuke hindernis met een knipoog.

Traditioneel wordt De Hel van Bovensmilde weer afgesloten met een feestavond in café The Bridge. Hier zal omstreeks 20:00 uur de gouden boxershort worden uitgereikt aan het team dat volgens de organisatie het origineelst verkleed was tijdens De Hel van Bovensmilde. Aansluitend treedt de inmiddels welbekende zanger Bert Solo op. Kaarten zijn nog verkrijgbaar online via www.dehelvanbovensmilde.nl en losse verkoop bij café The Bridge.