Weekmenu
Door Henk Berghuis

Koopzondag en overlast in Beilen

Het komt er dus toch van. Koopzondag in Beilen. We kregen allemaal een mail van Anita met de deelnemende winkeliers. Dat zijn er nogal wat. Wij, van de Cerck, zijn erbij. Ik kreeg net een mail uit Finland van Lasse Suurkari. Hij komt in december weer naar Nederland met zijn vrouw Ilona Leppilampi. Samen vormen zij het duo Ants in the Pants en vertolken de Ierse muziek als geen ander.

Samen vormen zij het duo Ants in the Pants en vertolken de Ierse muziek als geen ander. Hij had twee datums voor mij. 19 en 28 december. 19 is op een woensdag. Dat werkt niet. 28 is op een vrijdag maar dan hebben we Top 2000 café in de Cerck. Aangezien Ants in the Pants geen Top 2000 duo is komt dat dus slecht uit. U raadt het al ze komen op koopzondag 23 december vanaf 15.00 uur spelen in de Cerck. Kan het winkelend publiek na de inkopen even een afzakkertje nemen in de Cerck alwaar ze zich in Ierse kerstsfeer zullen wanen. Ik kan u verzekeren dat het een gezellige boel wordt. 

Ook kreeg ik vorige week een mail van Anita over de gemeenteraadsvergadering van vorige week donderdagavond. Hier kwam de overlast van de cliënten van Duurzaam Verblijf aan de orde. Je kon op een link klikken om de vergadering live te volgen op de computer. Dat deed ik dus maar was te laat. De overlast was al geweest. Ik ben nog wel even blijven kijken. Toen ik dat zag moest ik meteen denken aan een verhaal over een gemeenteraad elders in de provincie. Daar was op miraculeuze wijze Geert, een vrijgezelle zoon van een arme boerenfamilie, met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekomen. Een half jaar nadat Geert was toegetreden in de raad vroeg de buurvrouw eens aan zijn moeder hoe het ging. Ze had nog nooit wat van Geert gehoord of gelezen. Nou dat klopte niet helemaal. “Veurige week stun oenze Geert wel degelijk in de Kraant” zee moe. “ Oh ja?”, zee buurvrouw. “ Jazeker, ik heb het nog speciaal uut de kraante knipt.

Dur stund”: Na een reprimande van de burgemeester klonk er een hoorbaar gezucht door de raadszaal”. “Nou daor was oenze Geert ok bij”. Enfin; Er is geen besluit genomen omtrent de overlast. Typisch een geval van politiek geneuzel over onderzoek. Dit stond in de Krant van Midden-Drenthe: “Het onderzoek dat in april startte, loopt nog steeds en de uitkomsten ervan worden meegenomen in een breed onderzoek door de gemeente.” Als iets zo duidelijk is als de overlast in het centrum van Beilen wat wil je dan nog onderzoeken?