Frank Westerman duikt in het verleden en de mens

Wijster - Twee jaar geleden was de schrijver Frank Westerman ook al de spreker bij een dinerlezing in Wijster en dinsdagavond 27 november is Westerman weer van de partij in datzelfde Wijster. Nu in café De Zwarte van Loon (voorheen café Pot) en hij gaat het nu hebben over zijn nieuwe boek ‘Wij, de mens’.

Daarin stelt hij de centrale vraag ‘Wie zijn wij?’ En doet dat naar aanleiding van de vondst in een grot op Flores, Indonesië, waar een fossiele oermens bloot komt te liggen van amper een meter groot. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, olifanten zo klein als pony’s en een uitgestorven reuzenooievaar van 1 meter 80. Wat zegt dit over wie wij zijn en waar wij vandaan komen?

Verteller

De vlotte verteller Westerman neemt de lezer in ‘Wij, de mens’, waarvoor het idee in 2016 ontstond, mee op een filosofische wereldreis - van de Maasvallei tot op de vulkaanhellingen van Indonesië. Een zoektocht naar de oorsprong en identiteit van de mens. Datzelfde zal hij waarschijnlijk ook in Wijster doen.

Zelf omschrijft Westerman de verhalen als volgt: ‘Keer op keer stuit ik op waargebeurde verhalen die zo’n ongelofelijke indruk wekken dat ze, gedompeld in fictie, hun laatste vliesje geloofwaardigheid terstond zouden verliezen.’

Arrangement

De lezing begint om 20.00 uur en voor die tijd kan er ook gegeten worden als je kiest voor het arrangement.