De Warrel Westerbork biedt vrijwilligers Wilhelminaziekenhuis Assen diner aan

Assen – Ongeveer 70 vrijwilligers van het Wilhelminaziekenhuis in Assen (WZA) werden woensdagavond in het zonnetje gezet door Open Keuken Restaurant De Warrel in Westerbork.

De vrijwilligers waren allen uitgenodigd om deze avond geheel kosteloos van het diner gebruik te maken, als blijk van waardering voor hun inzet als vrijwilliger.

Extra aandacht

Aanleiding voor deze actie was het idee van Albert Speelman uit Westerbork, die na enkele bezoeken vond dat deze mensen eens wat extra aandacht verdienden. Speelman was er met Joop Slomp vlot uit;  De Warrel gaat deze avond geheel belangeloos verzorgen voor deze groep vrijwilligers!

Vader Hip Slomp (overleden in 2007 op 52-jarige leeftijd) organiseerde in 2004 een avond voor bejaarden uit Westerbork. Hip Slomp bood deze groep een compleet diner aan omdat hij dit een vergeten doelgroep vond.

Voedselbank

Joop en Gerard Slomp gaven dit mooie gebaar in 2009 een vervolg door iedereen uit Midden Drenthe, die afhankelijk was van de voedselbank, geheel belangeloos uit te nodigen voor een diner. En wat de gebroeders Slomp betrof was woensdag een mooi moment opnieuw iets terug te doen voor de samenleving: een diner voor de vrijwilligers van het WZA.

De avond werd geopend met een toespraak door gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe. Hij benadrukte het belang van toekomstbestendige, betaalbare en toegankelijke zorg en de rol van deze groep vrijwilligers daarbij. Jumelet bedankte hen namens de gehele provincie voor hun inzet. Tevens roemde hij de actie van de heren Slomp en het feit dat zij zich op deze wijze maatschappelijk inzetten.

Mooi

Joop Slomp heette de groep vervolgens nogmaals van harte welkom en complimenteerde de vrijwilligers voor hun inzet voor het WZA. Hij besloot zijn toespraak met een toelichting op het in maart geheel vernieuwde en uitgebreide buffet vanuit de nieuwe veranda en wenste een ieder een fijne avond toe. ‘Het is mooi om deze mensen, die zich inzetten voor een ander, op deze manier een avondje onbezorgd te laten genieten.’