Vallende stenen

Het één jaar oude geluidsscherm in Spier neemt de laatste tijd vreemde vormen aan en de wanden lijken een eigen leven te willen leiden.

Een opmerkelijk fenomeen dat de nodige verbazing, hilariteit en zorg veroorzaakt in het dorp en nu ook daarbuiten. De oorzaak wordt onderzocht en de muur wordt zodanig gerepareerd dat de boel weer goed zit.

Nu heb ik vorige week ook even gekeken naar aanleiding van een ingekomen stuk bij de raadsvergadering. De muur doet me denken aan een wand die ik ooit had behangen. Dat zat duidelijk niet goed en dat is hier ook het geval.

Het wordt dus onderzocht en dat is altijd goed als je het goede behoudt, maar doe dat dan wel grondig zodat er niet weer een verrassing komt.

Al eerder was er een deskundig bureau (voor 40 mille) ingeschakeld om de gemeente te begeleiden in het bouwproces en toch zoeken de stenen hun eigen weg middels de wet van de zwaartekracht.

De situatie wordt als niet onveilig beschouwd. Dat is prettig te horen en ook dat er niet meer geld naar dit kostbare project gaat.

Ron de Vos