Striethouldt trots op finaleplek

Westerbork - Het regiobestuur van KHN in Drenthe heeft Harrie de Jong van Hotel Brinkzicht en restaurant Het Meer maandagavond uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer 2018/2019 in Drenthe. Er waren nog twee kandidaten genomineerd: Mariëlle en Lorenz Striethouldt van Striethouldt Catering in Westerbork, en Christa de Ruiter van hotel restaurant de Bonte Wever.

Voor het echtpaar Striethouldt was het behalen van de finale al een hele eer, zegt een stralende Mariëlle na afloop: ‘Natuurlijk, iedereen wil winnen, maar als je genomineerd bent uit een geselcteerde groep van 20 dan is dat al super. Het juryrapport was bovendien mooi en lovend. We hebben ons met het team onze stinkende best gedaan de jury te overtuigen. Met elkaar onze spullen up to date gemaakt, een glossy gemaakt en dan is het afwachten. Dit heeft ons zo veel gebracht en de reacties naderhand waren ook prachtig.’

Jury

Het juryrapport werd door gedeputeerde/jurylid Henk Brink werd voorgelezen in het Hof van Saksen en daarbij werden termen als ‘passie’, ‘bevlogenheid’, ‘inventief’, ‘gastvrijheid’, ‘bescheidenheid’ en ‘duurzaamheid’. Met daarbij de constatering dat het bedrijf dat ooit begon met bruune bonen met spekkies na veertien jaar is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de cateringwereld zonder het eigen karakter te verliezen.