Eerbetoon aan Weggemans bij jubileum Weidehoek

Wijster - De opening van het jubileumfeest van dorpshuis De Weidehoek kreeg donderdagavond een extra bijzonder tintje door het onthullen van de plaquette met daarop het portret van Henk Weggemans.

Deze in maart 2016 overleden inwoner van Wijster en oud-gedeputeerde was de grote man achter de realisering van het dorpshuis. De onthulling werd verricht door zijn zoon Tomek en echtgenote Sonia, die nog steeds in Wijster woont.

De voorzitter van het dorpshuisbestuur, Bart Kranen sprak ook van een ‘feest zonder Henk, terwijl het feest voor hem is, want hij is onlosmakelijk verbonden aan het dorpshuis’.

Eigen kracht

Wethouder Dennis Bouwman die het jubileum en daarmee ook de tentoontstelling opende, noemde Wijster een dorp zonder krimp waarin de samenleving in het midden staat: ‘Veel zaken ontstaan op eigen kracht, waarbij de gemeente aan de zijkant staat.’ Hij noemde De Weidehoek niet alleen een begrip voor Wijster, maar ook voor Drenthe.

Na de opening was er een reünie.

De feestelijkheden gaan vrijdag en zaterdag verder met verschillende aciviteiten voor jong en oud en met veel muziek in de avonden.