Weekmenu
Door Henk Berghuis

Laat die kerst maar komen

Als het een beetje meezit dan beleef ik kerst dit jaar voor de twee en zestigste keer. Vooral de laatste jaren denk ik er het zijne van. Begint dat gedoe weer. Dat dan zowel zakelijk als privé. Het zal wel met de leeftijd te maken hebben.

Vroeger, in mijn vorige leven als bakker, waren het helemaal hectische dagen en dan vooral de dagen voor kerstmis. De kerstdagen zelf lag ik op apegapen. Dat is de laatste vijftien jaar wel even anders. Geen kerststollen, kransen, broden, taarten en puddingen meer bakken. Geen dagen meer 36 uren aaneen werken. Dus de kerst normaal beleven.

Ik kwam er achter dat ik al die jaren niets gemist had. Ik breng de kerst dan ook zo normaal als mogelijk is door. Dat gaat niet altijd goed. Naasten van mij denken hier vaak anders over. 

Het is de gezelligste tijd van het jaar. Om nou te zeggen dat ik er helemaal niets aan vind klopt ook niet. Het is best wel een gezellige tijd. Maar de gezelligste?? Doe mij de zomer maar.

We zijn alweer bezig om de Cerck in kerstsferen te laten flonkeren. Pff, ieder jaar weer dat gedoe. Gelukkig zijn er naasten die hierbij helpen. Als het er dan allemaal hangt lijkt dat best gezellig en knus. Wie zou ooit bedacht hebben om de verjaardag van de Here Jezus met al die lichtjes en versierde kerstbomen te vieren?

Daar komen dan tijdens de kerstdagen zelf nog die enorme schrans en zuippartijen bij. Zou dat wel de bedoeling geweest zijn om de geboortedag van God’s zoon op deze manier te vieren? Lijkt mij niet maar ik kan het mis hebben. Het kan toch allemaal wel een beetje minder?

Intussen denk ik nu van laat die kerst maar komen. Gaat vanzelf weer voorbij.

Wij, van de Cerck, zijn met de kerst gesloten dus als het moet kan ik mij privé volledig op deze dagen storten. Maar ik doe kalm an.

Na de kerst gaan we open met het Top 2000 Café. Te beginnen op donderdag de 27ste met om 20.00 uur de Top 2000 quiz die volledig volgeboekt is. Daarna drie dagen open van 14.00 uur tot 02.00 uur met de Top 2000 op de streamer of hoe zoiets ook maar heet. Vorig jaar was dit een geweldig succes. Dus…. Laat die kerst maar komen dan hebben we dat in ieder geval maar weer gehad.

Nog even een nieuwtje. Deze week de nieuwe voorstelling, De Liefde Voorbij, van Debbie Petter geboekt. U moet nog even geduld hebben. Ze komt op donderdag 19 december naar de Cerck. Oh ja, in 2019.