Scouting met snert op kerstmarkt ter promotie

Beilen - Scouting Beyloo ter Horst steekt dit jaar met de kerstmarkt in Beilen een oude traditie in een nieuw jasje. De scouts gaan op 14 december zelfgemaakte snert verkopen. Dit wordt gedaan met het oog op de nieuwbouwplannen die de vereniging heeft.

Scouting Beyloo ter Horst is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit in zowel het ledenaantal als in het materiaal dat gebruikt wordt. Daardoor ontstond de wens om te investeren in een nieuw gebouw. Eén gebouw waar alle materialen opgeslagen worden en waar de oudste groep leden, de Stam, haar onderkomen vindt. De Stam is in een paar jaar tijd meer dan verdubbeld.

Platte kar

Na jaren van plannen zijn de tekeningen eindelijk af en kunnen de scheppen bijna de grond in. Martijn Bakker van de scoutinggroep: ‘Om dit daadwerkelijk te realiseren is de vereniging echter nog met een laatste slag bezig, het werven van vrijwilligers. Om dit te doen heeft de vereniging besloten om een zeer oude traditie in het leven te roepen: het verkopen van snert. Tientallen jaren terug gingen de scouts eens per jaar door Beilen met een platte kar vanwaar zij snert verkochten. Dit jaar zal een opgefriste versie hiervan als publiciteitmiddel plaatsvinden tijdens de kerstmarkt in Beilen. De snert wordt ter plekke bereid en verkocht. Tevens is de mogelijkheid om zelf een broodje te bakken boven een houtvuur.’