Grootkoor Drenthe treedt op in Westerbork

Westerbork - Op zondag 23 december om 14.30 uur geeft het Grootkoor Drenthe een kerstconcert in de Voorhof in Westerbork. Het Grootkoor Drenthe staat onder leiding van dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen en bestaat uit ruim 150 koorleden uit Drenthe.

Als soliste is de bekende fluitiste Marjolein de Wit uitgenodigd. Marjolein is al op jonge leeftijd begonnen met fluitspelen. Toen zij tien jaar oud was kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, solofluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Al snel won zij diverse prijzen op enkele Nederlandse muziekconcoursen. Marjolein de Wit concerteert met grote regelmaat in Nederland maar ook daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien.

Het repertoire van de middag is afwisselend, van Christmas Carols tot overbekende kerstkrakers. De begeleiding van het Grootkoor en de solisten is in handen van de pianist Rob van Dijk. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Bruna en via zing@grootkoor.nl.