Weekmenu
Door Henk Berghuis

Zo tegen het einde

De laatste tijd schrijf ik mijn blogje vaak op woensdagavond. Dat neemt de druk op donderdag een beetje weg. Nu is het ook woensdagavond en ik kan er even mooi rustig bij zitten zonder dat ik gestoord word. Dan maar geen voetbal kijken. Ik voorspel dat Ajax gelijk speelt.

Eerst komen ze achter, dan komen ze op voorsprong waarna de tegenstander zich herpakt en vlak voor tijd, althans dat denken ze, de winnende treffer maakt. In blessuretijd slaat Ajax nog één keer toe zodat alsnog een gelijke stand op het scorebord zal staan. Zo’n voorgevoel heb ik. Zal wel weer heel anders aflopen. Vaak zit ik er naast maar Ajax gaat in ieder geval door. Net als ik. Ik ga ook gewoon door. Wie niet.

Als je maar tijd van leven hebt ga je gewoon door totdat het is afgelopen. Ik kijk vooruit want omzien brengt je niets verder. Zo tegen het einde van het jaar denk je wel altijd even terug aan het afgelopen jaar.

Nou, het begin was best lastig zo zonder kok. Inmiddels heb ik de zaakjes weer behoorlijk op orde dankzij mijn kinderen en de nieuwe leerling kok Jasper. ( Chef Lobers ) plus de andere medewerkers natuurlijk.

Nog even over het menu van vandaag. Ik belde de slager van de Hanos om advies over de hamburgers en die vertelde mij dat ik het beste kon gaan voor de Groninger weiderundhamburger. Die runderen hebben geheel duurzaam op de Groninger weiden vertoefd en gegraasd. Dat moeten we hebben.

Rekening houdend met de klimaatdoelstelling die de wereldleiders hebben afgesproken en in Parijs door 174 landen is ondertekend. Wij, als simpele zielen, moeten er alles aan doen om de opwarming te stoppen. Zo is het scheiden van lege flessen ook heel belangrijk. Kleur bij kleur. Oud papier niet bij het restvuil en de kachel twee graden lager dan je gewend bent. Doe maar een dikke trui aan in de kamer. Scheelt ook in de portemonnee.

Althans dat zou je denken maar er worden vanzelf weer meer heffingen en belastingen geheven zodat we tenslotte alleen maar meer moeten betalen.

Die klimaatdoelstelling wordt zo langzamerhand een mooie melkkoe voor de regering. Het klimaatdoel zal gehaald maar ik verlang nu alweer naar net zo’n mooie zomer als afgelopen jaar.

Het is nu woensdagavond maar u leest dit vandaag en dat is op vrijdag de veertiende december en dan hebben we dus de kerstmarkt in Beilen. Vanaf 21.30 uur treedt het duo Duo Sonic op in de Cerck. U kunt geheel gratis en vrijblijvend even een kijkje komen nemen.

Ben benieuwd hoe het met Ajax is afgelopen.