Van de notaris
Door Ellen van Pelt

Op naar 2019!

Als ik deze column schrijf vallen de sneeuwvlokken naar beneden. Iets te vroeg want de Kerst is pas over een week. De natuur laat zich niet leiden, ’t komt zoals ’t komt. Vandaag is het een witte wereld, met de kerst kan het helemaal anders zijn.

Dat geldt ook in een mensenleven. Zo zijn er gelukkige of verdrietige, of voorspelbare of juist onverwachte momenten. Als notaris beweeg je je dagelijks in een spiraal van verschillende emoties. Het is voortdurend schakelen en dat maakt mijn beroep juist zo interessant.

Dit jaar was er een enorme belangstelling voor het opmaken van een algemene volmacht ofwel een levenstestament. Altijd fijn als je weet dat je op tijd je zaken goed en duidelijk hebt geregeld voor de situatie dat je daartoe zelf niet meer in staat bent als gevolg van bijvoorbeeld geestelijke of lichamelijke ziekte.

Maar soms eindigt een leven abrupt en is het niet te bevatten waarom dingen gebeuren zoals het gebeurt. Dan is en blijft het pijnlijk om uit te leggen dat als er niets geregeld is, je als partner onnodig in de problemen bent gekomen.

U heeft nog niets geregeld? Dit onderwerp behoort zeker in het rijtje van goede voornemens voor 2019. En nog slimmer, maak alvast met mijn kandidaat-notaris Maike Vredevoogd of met mij een afspraak om uw zaken door te spreken.

Ik bedank u, ook namens mijn medewerkers, hartelijk voor uw vertrouwen afgelopen jaar. We staan ook komend jaar weer graag voor u klaar!

Gezellige dagen, een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2019 toegewenst!