Leerlingen IKC Harm Smeenge zijn bridgers van de toekomst

Beilen - Vanaf 2 oktober hebben negen leden van de Beiler Bridge Kring wekelijks een cursus minibridge gegeven aan groep 8, een klas met 20 leerlingen, op het IKC Harm Smeenge in Beilen. Op 18 december was het dan zover: de diploma-uitreiking.

Na een tiental lessen konden er diploma’s uitgedeeld worden aan de 20 trotse leerlingen door de niet minder trotse begeleiders.

Minibridge

Het doel van minibridge is om kinderen op een leuke manier in contact te brengen met bridge, in de hoop dat ze daarna ook ‘echt’ willen leren bridgen. Ideaal is natuurlijk als ze dit al op de school gaan leren! Minibridge is net als bridge, maar dan zonder het bieden. Je hebt dus geen biedkaarten nodig en geen biedafspraken: alleen vier mensen en een spel kaarten. 

Minibridge is een opstapje naar gewoon bridge. Het is minder ingewikkeld, dus je kunt het sneller en makkelijker leren en dus geschikt om jongere kinderen de basis van het spel te leren kennen. Het is vooral bedoeld voor de basisschool, maar veel bridgecursussen beginnen ook met het aanleren van (een vorm van) minibridge. 

Vergrijzing

De bridgeclubs in Drenthe hebben de handen ineen geslagen om, onder auspiciën van het District Drenthe van de Nederlandse Bridgebond, de jeugd in Drenthe te leren bridgen, want er is vergrijzing onder de bridgers. Op veel plaatsen in Drenthe worden bridgelessen gegeven, maar voor de jeugd is een speciale aanpak nodig. Hiervoor is een speciaal plan “Jeugdbridge Drenthe” gelanceerd. Er worden allerlei activiteiten ondernomen (via scholen, toernooien, demo’s enz.) om de jeugd te interesseren.

Voor nadere informatie: Coby Wichers, projectleider Jeugdbridge District Drenthe van de Nederlandse Bridgebond (0592-262091) of Hans Hoek, voorzitter District Drenthe van de Nederlandse Bridgebond, tel. 06-10919263 

Minibridgegroep

Op IKC de Eshorst was twee weken terug een diploma-uitreiking. De Beiler Bridge Kring hoopt dat er genoeg leerlingen zijn, die lid willen worden van de Beiler Bridge Kring. Bij voldoende belangstelling zal er een minibridge-groep opgezet worden.