Frisse start van het jaar in Beilen

Beilen - Nog geen plannen voor Nieuwjaarsdag? Dan is de Nieuwjaarsduik misschien wel wat. Dit jaar houdt Beleef Beilen samen met ijsbaan ’t Sietsenveen, na het succes van vorig jaar, de tweede editie van de Unox Nieuwjaarsduik.

Samen zorgen deze twee partijen voor niet alleen een koude start van het nieuwe jaar, maar ook voor een gezellige middag met muziek, koek en zopie en snert. Van Unox natuurlijk. Want de Nieuwjaarsduik in Beilen is één van de Unox Nieuwjaarsduiken die in Nederland wordt georganiseerd.

Veiligheid

Aan alles is gedacht, alle veiligheidsvoorschriften worden in acht genomen om de helden veilig te water te kunnen laten gaan en uiteraard na de duik weer op te warmen in bijvoorbeeld de hottubs of een lekkere warme douche. Want dat het water erg koud zal zijn, dat is zeker. Om de deelnemers op te warmen vooraf, verzorgt Debbie Pol van Eetok de warming up.

Drie klassen

Er wordt in drie klassen gestreden: Er is een klasse in de leeftijdscategorie van 8 tot 12 jaar, een klasse van 12 tot 16 jaar en een klasse van 16 jaar. Voor alle klassen zijn leuke prijzen beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. Je bent winnaar als je als eerste bij de bel bent die verderop hangt boven het water.

Drentse Boefjes

De deelnemers kunnen zich vanaf 12.30 uur inschrijven en deelnemen aan de warming-up. Vervolgens wordt om 13.00 uur het startschot voor de eerste klasse gelost door burgermeester Damsma.

Muziek wordt deze middag verzorgd door de ijsvereniging met ondersteuning van de Drentse Boefjes. Ook voor de mensen die niet de kou willen trotseren, is er genoeg vermaak deze middag.
Kijk op www.beleefbeilen.nl voor meer informatie. Ook kun je op de website meer informatie vinden over de klassen indeling, prijzen, etc.