Saab 96 Rally Team schenkt € 1.100 aan St. Hartekind

Westerbork/Hoogeveen - Met de overhandiging vandaag van een cheque van € 1.100,00 aan Sandra Jurjens van Stichting Hartekind heeft het Saab 96 Rally Team het vorige rallyseizoen afgesloten.

Het team, bestaande uit André ter Velde uit Westerbork en Gert Boertien uit Hoogeveen, heeft de Barrelchallenge Wintereditie 2017 gereden in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Bijzonder aan deze rally zijn de extreem lage temperaturen.

Sabine

Daar waar veel teams rijden in een betrouwbare youngtimer (veelal Volvo 7, 8 of 9-serie) koos het Saab 96 Rally Team voor “Sabine”, een klassieke, volledig gerestaureerde Saab 96 V4 uit 1978 in rallytrim. Gert vertelt: “Met zo’n oude dame is het uitrijden van een dergelijke rally niet vanzelfsprekend. Er is meerdere keren onderweg gesleuteld maar dat mocht de pret niet drukken”.

Hartekind

Het team werd door vele bedrijven gesponsord en een groot deel van deze sponsoring schenkt het rallyteam aan Stichting Hartekind. Deze stichting wil, met het financieren van wetenschappelijk onderzoek, de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van kinderen met aangeboren hartafwijkingen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn. André geeft aan waarom: “Wij genieten tijdens zo’n week in Scandinavië volop maar beseffen ons heel goed dat zoiets niet voor iedereen is weggelegd. Daarom vinden wij het belangrijk om een goed doel als Stichting Hartekind mee te laten profiteren”.

Noordkaap

Met de overhandiging van de cheque wordt een seizoen afgesloten, maar het nieuwe seizoen is al weer aangebroken voor de heren coureurs. “Begin 2019 rijden we de BC Noordkaap Winterchallenge,” zegt André. “In twee weken rijden we heen en terug naar de Noordkaap via Noorwegen, Zweden en Finland. Dat lukt niet meer met “Sabine”, de oude Saab. Deze is dermate krokant aan de onderzijde dat zij deze zware rit niet zou overleven. Nee, deze editie rijden we met een oerdegelijke 4x4, en misschien ietwat saaie, Subaru Forester”.

Sponsoren

Het team hoopt hiermee meer zekerheid te hebben over de positieve afloop van de komende rally. Ook in 2019 rijdt het team weer voor Stichting Hartekind en ook in 2019 hebben zij weer veel sponsoren nodig om dit alles mogelijk te maken. Op de Facebooksite van het team staat hierover meer informatie.