Nadia laat je hond uit en past op je kat

Westerbork - Sinds kort heeft Westerbork een hondenuitlaat- en kattenoppasservice, opgezet door Nadia Hilhorst: Huisdierenservice Nadia.

Deze honden- en kattenliefhebster met een gedegen kennis en ervaring is na de zomer begonnen om honden- en katteneigenaren te ontzorgen. De hondenuitlaatservice is een gat in de markt vermoedt ze, omdat niet iedereen de tijd/zin heeft om regelmatig de hond langdurig uit te laten.

In het bos

Het is voor een hond goed om bij wijze van spreken eens verder dan de straat te komen: ‘Ik laat de honden in groepsverband tussen 11.30 en 14.00 uur los in bepaalde bosgebieden waar het mag. Ik haal ze bij de mensen thuis op (in een straal van zo’n 15 km) en breng ze ook terug. Honden die in een groep lekker rond kunnen rennen, gebruiken hun neus, leven er van op en ze kunnen hun energie goed kwijt. In de dagopvang in Naarden waar ik voorheen werkte, zag je ze echt opleven en echt ‘vrienden’ worden. Je krijgt er een ‘betere’ hond door.’

Gratis

Nadia traint de honden de eerste keer: ‘Zodat ze naar me toe komen als ik fluit en dat leren ze snel. Honden blijven wel bij elkaar in een roedel. Ik bespreek ook met de eigenaar waar de hond eventueel bang voor is.’ In uitzonderingsgevallen kan Nadia de hond na de wandeling wat langer bij haar thuis houden. Als introductie is de eerste wandeling gratis.

Kattenoppas

Wat de kattenoppas betreft, komt Nadia bij de mensen thuis. Simpelweg omdat katten liever in hun eigen omgeving zijn: ‘Ik zorg dan dat de katten eten, drinken en indien nodig medicatie krijgen, maak de kattenbak schoon, speel met ze, geef zo nodig de planten water en ga eventueel met de stofzuiger door de kamer. Dat kan naar wens op een of twee momenten van de dag.’

Kortom een handige service voor honden- en/of kattenbezitters. Belangstelling? Kijk dan op huisdierenservice-nadia.nl (06-27618292).