Papierrommel bij de container mfa

Westerbork - In de omgeving van de papiercontainer bij de school/mfa De Groene Borg ligt het bezaaid met papier uit deze bak en met een sterke wind gaat het verder dan de nabije omgeving. Met af en toe klachten uit de buurt tot gevolg.

Dolf Dekker, directeur van het IKC De Lindelaar, de school die maandelijks oud papier ophaalt en het in de naastgelegen containers deponeert, weet ervan en stelt dat de school met regelmaat de boel op orde brengt: ‘Ook wij hebben vernomen dat er regelmatig papier wegwaait richting het dorp. Wekelijks laten we nu kinderen rondom de bak het papier opruimen. Helaas kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden voor inwoners die papier er half naast gooien. Tijdens de bouw hebben we meerdere keren voorgesteld om de papierbakken een stukje in de grond te laten verzinken zodat mensen gemakkelijker hun karton en papier in de bak kunnen gooien. Ook heeft de wind op deze manier minder vat op het papier. Helaas vond de gemeente dit een te dure oplossing.’

De kwestie was al eerder aan de orde in een raadscommissievergadering en daar liet het college weten dat het een verantwoordelijkheid van de school is.