​Interviews met drie schrijvers tijdens Literaire Hemel in Amen

Amen – In de Amer in café De Amer Amen interviewen Joep van Ruiten en Annette Timmer vrijdag 11 januari weer drie schrijvers in De Literaire Hemel.

Jaap Robben kreeg voor zijn eerste roman ‘Birk’ drie prijzen. ‘Zomervacht’ is een waardige opvolger en oogst ook veel lof. Hoofdpersoon is de 13-jarige Brian, die met zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan woont en de zorg krijgt voor zijn verstandelijk en fysiek beperkte broer. 

Romanschrijfster Sabine van den Berg uit Haren debuteert als dichter. De gedichten in ‘Nestvlinders’ vertellen het verhaal van een ingrijpende tienertijd, maar meer nog zijn het een ode aan een onvoorwaardelijke vriendschap. 

Ferdinand Langen (1918-2016), geboren in Westernieland (Gr) was een veel verkochte schrijver die reclameman werd en eindigde als voetnoot in biografieën van anderen. 

Specialist literair erfgoed Nick ter Wal kende Langen persoonlijk en typte op de geërfde schrijfmachine zijn levensverhaal. De muziek wordt verzorgd door het Weimar Trio.

De Literaire Hemel, vrijdag 11 januari 2019 in café De Amer in Amen. Aanvang: 20.30 uur. Toegang: 15 euro. Reserveren via reservering@literairehemel.nl