Flessenactie levert in Bovensmilde een mooi bedrag op

Bovensmilde - Na de succesvolle samenwerking in 2017 en 2018, hielden de PKN Bovensmilde en Wij zijn Bovensmilde zaterdag wederom samen een flessenactie. Beide organisaties krijgen de helft van de opbrengst. De deelname en opbrengst overtroffen alle verwachtingen.

Een onverwacht hoog aantal van 25 kinderen en 27 volwassenen was zaterdag om 8:45 uur bij de kerk aan de Dijkstrastraat om de volwassenen te helpen bij het flessen ophalen. Bij de Poiesz Bovensmilde werden alle flessen verzameld (en ontdaan van de doppen; deze werden ingezameld voor de blindengeleidehonden) en ingeleverd bij de flessenautomaat.

Rond 12:00 uur was alles gesorteerd en ingeleverd, met een mooi resultaat. De opbrengst van 2018 (€ 1227,-) werd weer overtroffen. Dit keer werd 50 euro meer opgehaald. De helft van dit bedrag wordt door de kerk geschonken aan KOP (Kiandutu outreach project) en de Diabetesclassic en Wij zijn Bovensmilde geeft dat bedrag uit aan activiteiten in Bovensmilde.

Alle kinderen die geholpen hebben zijn dit jaar VIP voor alle jeugdactiviteiten van Wij zijn Bovensmilde. Zij hoeven dus geen entree te betalen. Binnenkort ontvangt deze jeugd een VIP-pas, die ook toegang geeft tot de Hel van Bovensmilde (excl shirt).