Rondleiding Stefanuskerk is nogal in trek

Beilen - Het archeologisch onderzoek in de Stefanuskerk is afgerond en voordat de nieuwe vloer wordt aangebracht op de verwijderde oude vloer kun je zaterdag 19 januari een kijkje nemen in deze eeuwenoude kerk.

Deze door de Stichting Stefanuskerk Beilen georganiseerde tour zit al grotendeels vol, maar de bezoektijden zijn uitgebreid met twee startmomenten. Om 13.00 en 15.00 uur is er nog plek.

Archeologie

De talrijke vondsten zijn eenmalig van dichtbij te bekijken tijdens een rondleiding van pakweg een uur. Archeoloog Pieter den Hengst vertelt over de archeologie en historicus Dick Bunskoeke vult het verhaal aan uit de geschreven historie.

Skeletten

Er is een aantal interessante vondsten te zien, vertelt de stichtingsvoorzitter Jan Drogt: ‘Er zijn bijvoorbeeld belangrijke funderingsresten gevonden van een Romaanse zaalkerk uit 1100-1200 die er stond voordat de huidige kerk gebouwd werd. Ook zijn twee gave skeletten gevonden in het koor van de kerk en verder wat botten. Deze worden later in beslotenheid herbegraven. Verder is er een sierelement gevonden uit de katholieke tijd voordat de kerk rond 1600 protestants werd.’

3D

Er komt later nog een 3D-visualisatie, zodat je op de site van de Stefanuskerk de bevindingen kan bekijken via een virtuele rondgang door de kerk.

Opgave voor een rondleiding kan via www.stefanuskerkbeilen.nl of info@stefanuskerkbeilen.nl. Daarbij de voorkeurstijd aangeven.