Slipjacht op verjaardag van gastheer Stein

Elp - De slipjacht door de omgeving van Elp en Zwiggelte werd zaterdagmiddag gereden in druilerig weer, maar dat had geen invloed op het sfeertje rondom dit jaarlijkse evenement. Het was voor gastheer Ger Stein een extra bijzondere dag, want hij vierde zijn 75e verjaardag op deze voor hem 27e slipjacht vanaf zijn landgoed De Steinborg.

Op de vraag wat hij zo leuk vindt aan een slipjacht, antwoordt de jarige gekscherend: 'Dat vraag ik me al jaren af.'

Een andere bijzonderheid was dat drie generaties Stein meereden, meldt echtgenote Ann Stein: 'Naast mijn man rijdt ook onze dochter Charlotte en onze kleinkinderen Philippine, Cecile en Gerben. Voor Gerben is het de eerste keer en hij heeft drie vrienden van Vindicat meegenomen voor de slipjacht.'

De leden van de KNJV rijden bijna wekelijks een slipjacht en alle leden organiseren een of twee slipjachten per jaar waar leden uit het hele land aan meedoen. Door sliptrekker Willem Nijhoving was een slipspoor getrokken met een doordrenkte lap met vossenurine. Dat spoor wordt gevolgd door de meute jachthonden waarachter de ruiters volgen. Onderweg komen ze zo'n dertig sprongen tegen.

De slipjacht werd op de voet (wel met de auto) gevolgd door een schare belangstellenden.