Weekmenu
Door Henk Berghuis

Soap

Nu kan ik het wel over de toestanden in het gemeentehuis hebben maar daar brand ik mijn vingers maar niet aan. Het is mij wel een toestand waar ze in verstrikt geraakt zijn. En dat sluimert al jaren.

Als ze zich maar wel beseffen dat dit allemaal betaald moet worden door ons. De zo trouwe burgers. Zo’n onderzoeksbureau kost toch al gauw honderdduizend euro. Dan nog wat ambtenaren op wachtgeld of met een ferme premie naar huis. Vaak ben je te bang maar in dit geval ben ik wel bang voor het aanslagbiljet van de onroerend goed belasting inclusief diverse heffingen. Zal wel weer fors hoger zijn dan vorig jaar. Toch wens ik vanaf deze plaats burgemeester mevrouw Damsma en haar onderdanen veel sterkte op de werkvloer. Dat er maar snel een einde aan deze soap mag komen zodat ze zich weer geheel op hun normale werk kunnen richten en geheel in dienst staan van de burgers die het al moeilijk genoeg hebben.

Winter Wende-aovend

Morgen, zaterdag dus, is het weer een bijzondere dag voor ons van de Cerck. De derde zaterdag van het jaar. Het betreft hier de Winter Wende-aovend wat toch ieder jaar weer een hoogtepunt is.

En dat al in januari. We moeten eten koken voor een vol etablissement en dan ook nog drie gangen. Dat zijn vijftig gasten. Meer tafels kunnen er niet in. Gezien de omvang van onze keuken is dit een klus die met improviseren geklaard wordt. Gelukkig heb ik, net als vorig jaar, topkok Ruben Mulder uit Groningen weer kunnen strikken. Hij werkt momenteel in voormalig sterrenrestaurant Muller in de Kromme Elleboog. De zaak heet nu ‘Bellami’s Bar à Manger’. Deze horecagelegenheid stond dit jaar voor het eerst vermeld in het culinaire blad ‘Lekker’ bij de beste vijfhonderd restaurants van Nederland. Dat moet goed komen dus. Nu denkt u vast van, ‘ Maar Jasper is toch een goeie kok?’ Ja, dat klopt maar Jasper is nog jong en in de leer. Daar komt bij dat Jasper geen wild zwijn kan slachten en wild zwijn staat wel op het Winter Wende menu. Jasper kan natuurlijk ook heel veel leren van zo’n topkok. Het mes snijdt aan twee kanten zeg maar.

Sportquiz

Enkele stoere knapen hebben zich voorgenomen om een Sportquiz te organiseren. Dat zal dan plaatsvinden op zaterdag 2 maart aanstaande in de Cerck. Aanvang 20.00 uur. Hier kunnen twaalf teams van vier personen aan deelnemen. U kunt zich opgeven op het volgende e-mailadres: lwboersma@gmail.com