Weekmenu
Door Henk Berghuis

2018

Ik kreeg een mail van Hekwerk met de vraag wat ik met de kennis van nu anders zou hebben gedaan in 2018. Hekwerk is het impresariaat dat volgens mij opgericht is door Youp van ’t Hek waar diverse artiesten en/of cabaretiers bij aangesloten zijn.

Ik denk dat ik mij een keer heb aangemeld voor de nieuwsbrief van Hekwerk. Trouwens, ik heb ook zaken gedaan met Hekwerk maar daardoor krijg je hun nieuwsbrief niet neem ik aan. Maar goed, wat had ik met de kennis van nu anders gedaan in 2018.

De leukste inzending wint twee kaartjes voor een voorstelling van Youp in een theater naar keuze. Dat is nu ook weer niet nodig want ik koop wel vaker kaartjes voor een voorstelling en als het dan zo ver is kan ik helemaal niet. Tweede kerstdag toch nog naar het theater geweest om het Groninger schouwspel ‘Sneuwitje en een stuk of zeven dwergen’ te aanschouwen. Dat viel niet mee. Een mager zesje. Net voldoende. Dat vind ik dan weer zonde van mijn tijd. Ik ben wel een stuk of drie, vier keer naar een voorstelling van Youp geweest en dat viel wel mee. Je weet het maar nooit zeg maar.

Nu over 2018. Wat had ik anders willen doen met de kennis van nu? Ik heb het volgende terug gemaild naar secretariaat@hekwerk.nl:

Achteraf, ja dat is makkelijk praten. Alleen weet ik niet meer wat ik nou eigenlijk anders had kunnen doen. Ik heb het hele jaar 2018 overdacht maar ik kan het niet bedenken. Alles wat moest gebeuren is gedaan.

  • Om te beginnen de belastingdienst opgelicht, want daar vragen ze om.
  • Ten tweede, vaker met de auto gereden i.p.v. het openbaar vervoer.
  • Ten derde, minder vlees gegeten want dat is beter voor het klimaat. Trouwens, wel meer vis gegeten maar ik weet niet wat de invloed van vis eten op het klimaat is.
  • Nummer vier, meer alcohol want dat helpt tegen mijn depressie.
  • Vijf, voor de zesde keer gestopt met roken.
  • Zes, heel hard gewerkt om niet in de bijstand te geraken.
  • Zeven, twee keer met het vliegtuig op vakantie geweest. Ik wilde wel met de auto maar een half leeg vliegtuig is ook zonde.
  • 8, minder naar het theater want dat komt er gewoon niet van. Eigenlijk heb ik nergens spijt van behalve nummer acht. Dat had beter gekund.

Stel dat ze bij Hekwerk medelijden met mij hebben gekregen en zodoende mij de twee kaartjes voor Youp van ’t Hek doen toekomen dan zijn die twee kaartjes voor u, mijn altijd goede en trouwe gasten.

Vanavond vanaf 21.30 uur speelt de Bluesband Blues Buzz in de Cerck.