Stop de pijn met shockwave

Beilen - Als je wel eens pijnklachten aan je achillespees, knie, elleboog, handen/voeten (denk aan artrose) of schouder heeft gehad, weet je dat dit hardnekkig kan zijn. Reguliere behandelingen zijn dan niet altijd voldoende om het adequaat te verhelpen.

Een bewezen therapie die het wel ‘bij de bron’ afdoende aanpakt, is shockwavetherapie. Om te bepalen waar de plek zit die de klachten veroorzaakt en de staat van het weefsel te bepalen, wordt daarbij gebruik gemaakt van echografie. Hiermee kan de shockwavetherapeut precies zien waar het probleem zit en hoe te handelen.

Werking

Shockwavetherapeut John Derks: ‘In het Shockwave Centrum hier in Beilen gebruiken we al sinds enige jaren en als één van de eersten met succes deze shockwavetherapie voor het behandelen van chronische pijnen van pezen en spieren. Hoe werkt shockwave therapie? We gebruiken een behandeltechniek waarbij de oorzaak van de klacht met behulp van een zeer precies gerichte behandelkop wordt behandeld via korte krachtige schokgolfjes. Deze prikkels gaan door de huid en komen exact op de pijnlijke plek terecht. Dit prikkelcontact zorgt er voor dat de stofwisseling en de bloedcirculatie je lichaam stimuleert om zichzelf te genezen op de locatie waar de pijn vandaan komt. Ook is het mogelijk om kalk in bijvoorbeeld schouders te vergruizen.’

Na een paar behandelingen ben je meestal grotendeels pijnvrij en is het voldoende om met een steeds grotere tussenposen nabehandelingen uit te voeren, zodat de klacht niet terug komt.

Letsel aan de hand

Ook pols- en handklachten kunnen worden behandeld met shockwavetherapie. Letsels aan de pols en of hand kunnen grote gevolgen hebben voor je dagelijkse functioneren. Het kan er al voor zorgen dat je alledaagse bezigheden zoals handelingen op het toilet of het opendraaien van de kraan niet meer kunt doen. Derks: ‘Er kunnen vele verschillende oorzaken van je hand- en polsklachten zijn. Heb je last van onderstaande klachten, dan kan dit vaak effectief met shockwave behandeld worden. Dat betreft bijvoorbeeld: trigger finger, atrose hand-en polsklachten, carpaal tunnelsyndroom in het begin stadium, peesontstekingen/tendinopathie of ziekte van Quervain.’

Op www.shockwavebeilen.nl kun je via een klachtenwijzer bekijken of je klacht ook behandeld kan worden door shockwave therapie.

Inloopspreekuren

Kennismaken met deze behandelmethode? Kom dan langs tijdens het gratis inloopspreekuur van het Shockwave Centrum bij de Lijnwoerd aan de Schoolstraat 6. Deze zijn op zaterdag 2 februari van 10.00 -11.00, op maandag 4 februari van 19.00 -20.00 en op dinsdag 5 februari van 16.00 -17.00.

Afspraak maken is niet nodig. Zie voor meer informatie de advertentie elders in deze krant en op www.shockwavecentrumbeilen.nl.