Grote boekenmarkt in Koepelkerk Smilde

Smilde - In de Koepelkerk wordt op zaterdag 16 februari van 9.30 tot 14.00 uur de jaarlijkse grote boekenmarkt gehouden.

De Koepelkerkcommissie organiseert al jaren op de derde zaterdag in februari deze overdekte boekenmarkt, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het onderhoud van dit markante kerkgebouw aan de Drentse Hoofdvaart. Door de organisatie wordt regelmatig de collectie boeken kritisch bekeken en de nieuw aangeleverde boeken gesorteerd en geprijsd.

Divers aanbod

Op de galerij van deze monumentale kerk staan de romans uitgestald. Informatieve boeken zijn gesorteerd op onderwerp. Beneden in de kerk worden boeken verkocht die bijzondere aandacht behoeven. Verder lopen er diverse medewerkers rond die kunnen helpen met het zoeken of met het beantwoorden van vragen en indien nodig informatie kunnen verschaffen over het monumentale kerkgebouw en orgel. Verder kan men er terecht voor tijdschriften, puzzels, spellen, sokken, bloemstukken et cetera. Vanaf 11.30 uur wordt er erwtensoep verkocht.

De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom om rond te komen snuffelen tussen het grote aantal boeken op deze overdekte markt.