Wim Kieft boeit sponsors en Vrienden van Beilen

Beilen - Op het allerlaatste moment bleek woensdagmiddag dat scheidsrechter Bas Nijhuis vanwege onvoorziene privé-omstandigheden niet aanwezig kon zijn bij de avond voor de sponsors en Vrienden van Beilen. In plaats daarvan luisterden de aanwezigen geboeid naar Wim Kieft en Evert ten Napel.

Wim Kieft, voormalig topspits, heeft een verhaal en met aangever Evert ten Napel naast hem presenteerde Kieft zich als een gewone jongen met zijn goede en slechte eigenschappen die toevallig ook nog eens goed kon voetballen. Al nuanceerde hij dat laatste wel door te stellen dat hij vooral afhankelijk was van anderen om te scoren.

The Wall of History

Kieft gebruikte zijn boek als kapstok om het publiek mee te nemen op de reis door zijn carrière. Die heeft veel hoogte- en dieptepunten gekend. Daarbij wees hij een paar keer naar The Wall of History fotowand in de kantine, waar een foto prijkt van hem tijdens de wedstrijd Beilen-Ajax in 1982. Kieft speelde toen onder meer met Johan Cruijff en stelde vast dat hij in die tijd het meeste plezier beleefde aan het voetbal.

Openhartig en kwetsbaar

Na zijn actieve carrière kwam Kieft in aanraking met drank en cocaïne. De goaltjesdief was daarover in de kantine in Beilen openhartig en kwetsbaar. Feitelijk heeft Wim Kieft van zijn zwakheid zijn kracht gemaakt door erover te vertellen. Hij vertelde dat hij op die manier een schuld van 450.000 euro heeft weggepoetst, maar ooit moest leven van 10 euro daggeld vanwege schuldhulpverlening.

Veronica Inside

Kieft is er weer helemaal bovenop en schuift binnenkort opnieuw aan tafel bij Veronica Inside om zijn authentieke geluid te laten horen naast Derksen en Van der Gijp. Kieft gaf alvast aan dat hij zich niet met hun humor gaat bemoeien en zijn eigen verhaal kiest, gebaseerd op een eigen onafhankelijke mening. Na de presentatie van Wim Kieft bood Evert ten Napel de zaal nog de gelegenheid om enige vragen te stellen. Tot slot gingen beide herenop de foto met diverse Beilenaren en werd een gezellige avond afgesloten. De sponsors, Vrienden van Beilen en leden van de gezamenlijke scheidsrechterscommissie Beilen/Fit Boys kunnen terugkijken op een boeiende bijeenkomst die goed was georganiseerd.

Jan Dijks