Timmerwedstrijd en open dagen in opleidingscentrum voor de bouw

Ruinen - Hét regionale centrum voor opleidingen en scholing in de bouw, Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel (DNWO), houdt haar jaarlijkse timmerwedstrijd voor VMBO-leerlingen op 14 en 15 februari.

De wedstrijd valt samen met de open dagen van het opleidingscentrum en vindt plaats aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen.

Bouwmensen DNWO is de grootste opleidingswerkgever voor de bouw in Drenthe en Noord-West Overijssel en werkt vanuit de opdracht om voldoende jongeren op te leiden tot goed gekwalificeerde timmerlieden. Bouwmensen biedt BBL-trajecten aan wat betekent dat de leerling één dag in de week naar school gaat en vier dagen werkt bij een aangesloten, erkend bouwbedrijf om het vak in de praktijk te leren.

Er wordt samengewerkt met 80 aangesloten bouwbedrijven in Drenthe en Noord-West Overijssel. Met een inspirerende opdracht worden de deelnemers uitgedaagd een winnend product op te leveren.

Vrijdagmiddag 15 februari wordt onder het oog van een deskundige jury een winnaar gekozen. Een prestigieuze aangelegenheid tussen de verschillende VMBO-scholen. Ouders, klasgenoten en andere belangstellenden kunnen en mogen hierbij aanwezig zijn.

Programma:

Donderdag 14 februari: 13.30 uur – 20.30 uur, Open dag en wedstrijddag

Vrijdag 15 februari: 08.30 uur – 16.00 uur, Open dag en wedstrijddag, 16.00 uur Prijsuitreiking