Groep 1 van De Wegwijzer op bezoek bij Opa Hiemstra in ’t Derkshoes

Westerbork – De leerlingen van groep 1 van Kindcentrum De Wegwijzer waren donderdagmorgen op bezoek in ’t Derkshoes. Alle leerlingen van de school werken over een thema uit de geschiedenis. De jongste kleuters richten zich op vroeger, de tijd van de oude opa’s en oma’s.

Opa Hiemstra vertelde in ’t Derkshoes vol verve verhalen van vroeger uit Drijber aan de kinderen. Ook werden er samen met de andere bewoners oude liedjes gezongen. Het was een gezellige ontmoeting tussen jong en oud.

Enkele keren per jaar werkt De Wegwijzer aan een thema voor alle groepen. In deze tijd wordt er enkele weken gewerkt aan een onderwerp uit de geschiedenis. Dat kan een gebeurtenis of een periode zijn. Elke groep werkt dat op haar manier uit. Het thema wordt afgesloten met een presentatie voor de ouders.

Groep 1 met juf Arenda ten Have richt zich op ‘vroeger’. In de klas staan allerlei oude voorwerpen en er worden ‘oude’ liedjes gezongen. Donderdagochtend was een ontmoeting met een aantal opa’s en oma’s in ’t Derkshoes. In één van huiskamers vertelde Opa Hiemstra een aantal gebeurtenissen uit zijn jeugd. Het ging over de school, naar school rennen, spijbelen vanwege natuurijs en dergelijke.

 Ook zongen de kinderen samen met de bewoners traditionele liedjes als Opa Bakkebaard, Twee emmertjes water halen en Op een grote paddenstoel. Meester Pieter de Roest was ook mee en had zijn trekharmonica meegebracht. Het werd een gezellig samenzijn tussen jong en oud.