Gun uw kapotte spullen een tweede leven bij Repair Café Westerbork

Westerbork – Het Annie Londo Buurthuis staat zaterdag 16 februari weer in het teken van Repair Café Westerbork. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan vrijwilligers klaar om uw spullen een tweede leven in te blazen

Wat doe je met messen en scharen die stomp zijn? Wat doe je met een broodrooster of met een Senseo apparaat dat defect is? Wat doe je met een jas of een broek waar een gaatje in zit of waarvan een naadje is losgegaan? Weggooien? Mooi niet!

Deskundige vrijwilligers slijpen uw messen of scharen weer zodat ze nog een hele tijd gebruikt kunnen worden. Ook uw kapotte elektrische apparaten kunnen ze vaak weer klaarmaken voor hergebruik. De dames achter de naaimachine zijn deskundig, handig en creatief met textiel.

Ze kunnen samen met u uw kleding inkorten, verlengen, verstellen of  van een nieuwe rits voorzien, zodat u die fijne broek of jas weer kunt dragen.

Het repareren is gratis, mits er nieuwe onderdelen gebruikt moeten worden. Een vrijwillige bijdrage, gebruikt voor nieuwe onderdelen en voor de koffie, is welkom.

Het is gemakkelijk om kapotte spullen weg te gooien, maar het loont om eerst te kijken of het nog gemaakt kan worden. Kennis wordt overgedragen, spullen worden langer bruikbaar gemaakt. Repareren van spullen is volgens de organisatie ook gewoon leuk: ‘Zeker als je het samen doet!’