FIT Boys doet zichzelf tekort tegen Avereest

Beilen - De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe deed zichzelf zaterdag op het eigen sportpark tekort. Met 0-0 na 90 minuten was Avereest tevreden en liet de Beilenaren teleurgesteld achter.

De groen-gele formatie bleef voetballen over de grond en dat bleek met de harde wind de beste oplossing. De gasten kregen geen enkele kans en FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting hoefde amper in actie te komen. De FIT Boys-aanvallers kwamen een aantal keren gevaarlijk door, maar vaak was de voorzetting net niet goed. Zo hield ook de Avereest-goalie zijn doel schoon.

In de tweede helft bleven de Beilenaren voetballen, hanteerde niet de lange bal en wist Avereest terug te dringen. Het combineerde prima tot de rand zestien, maar in de zestien was de nauwkeurigheid er vaak niet. Spits Stefan Eefting was op dreef deze middag en een ware plaag voor Avereest. Bij weer een prima actie dook Stefan de zestien in sneed tussen twee man door richting doel. Net toen hij uit wilde halen werd zijn been aangetikt waardoor zijn inzet een rolletje werd.

Scheidsrechter Schuurman, die een uitstekende wedstrijd floot, gaf terecht een penalty. Jos Gerding schoot echter hoog over. Het leek of FIT Boys hierdoor een mentale tik kreeg en Avereest kwam beter in de wedstrijd. Uit een voorzet verdween een kopbal net naast het FIT Boys-doel. Na een prima aanval kwam de bal bij de volledig vrijstaande Avereest-speler op de penaltystip, maar door een polletje raakte hij de bal totaal verkeerd. In de laatste fase van de tweede helft pakte FIT Boys toch weer het initiatief. Een schot van Julian Boom was het laatste wapenfeit en dat ging naast. Toen floot Schuurman deze wedstrijd de boeken in en moesten beide ploegen het doen met een punt.

Komende zaterdag volgt de derby BSVV tegen FIT Boys, aanvang 14.30 uur.