Goud voor Ruben Slager en zilver voor Bram Snelten

Beilen – Ruben Slager oogstte namens FIT Beilen zaterdag een mooie gouden plak tijdens een wedstrijd in Groningen. Bram Snelten was ook op dreef en was goed voor zilver. De turnsters van FIT Beilen waren ook goed, maar er waren dit keer geen podiumplaatsen voor hen.

Zes leden van FIT-Beilen turnden in Groningen hun tweede plaatsingswedstrijd in de niveaus 5-11 keuzeoefenstof en niveau 16 voorgeschreven oefenstof. Ruben Slager, Bram Snelten, Koen Vree Egberts, Lars Gorter, Sylvan Bos en Leon Frederiks kwamen in actie.

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Ruben, Koen, Lars, Sylvan en Leon. Ruben turnde op niveau 8 net als de eerste wedstrijd naar een welverdiende gouden medaille. Koen en Lars, beide niveau 7, werden respectievelijk zesde en negende. Sylvan en Leon turnen samen op niveau 16 voorgeschreven oefenstof. Sylvan werd dertiende en Leon turnde zich net in de top tien en werd negende.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Bram Snelten. Bram komt uit op niveau 9. Bram turnde prima. Op de brug maakte hij een kleine fout waardoor hij dit keer genoegen moest nemen met een zilveren medaille.

Turnsters

De turnsters van de A-selectie van FIT-Beilen turnden zaterdag hun tweede plaatsingswedstrijd in de 3e divisie voor de landelijke halve finale in Dalen. Laura Huisman en Demy Kleine eindigden net naast het podium op een vierde plaats.

Larissa Kuipers, Floor van Ruth en Laura Huisman kwamen in wedstrijd 2 in actie in de categorie Senior C. In een deelnemersveld van 23 turnsters eindigde Floor als 17e. Larissa werd keurig zesde en Laura eindigde op plek 4.

In de derde ronde kwamen Saskia Zinger en Demy Kleine op de wedstrijdvloer in de categorie Junior D. Demy behaalde de hoogste score op het onderdeel sprong, op balk de vierde score en werd overall ook vierde. Doordat een element  op het onderdeel brug ongelijk niet werd geteld door de jury en ze hierdoor vier punten neutrale aftrek kreeg eindigde Saskia op een 17e plaats. In de laatste ronde behaalde Myrthe Dijk de vijfde score op het onderdeel sprong. In het eindklassement werd zij dertiende.

Volgende week wordt er door de KNGU bekend gemaakt welke turnsters zich geplaatst hebben voor de landelijke halve finale. De volgende wedstrijd van de dames is op 16 maart in Groningen.