HV Beilen dendert door en zet HVC ruim opzij

Beilen - In de uitwedstrijd tegen HVC was er nog nipte overwinning voor de Beiler handbalsters (26-28), maar in de Drenthehal was het klassenverschil erg groot. Na een kat-en-muisspel sloot de thuisclub, die zich zelfs enkele nonchalante fases kon permitteren, het treffen met 34-12 winnend af.

De start van Beilen was overtuigend.  Er stond in de openingsfase absoluut geen maat op het spel van de Jumbo Mulder dames. In een turbotempo werden de bezoekers overklast. Na amper tien minuten prijkte er al een 7-1 stand op het scorebord. Daarna speelde de thuisclub met haar opponent als een kat met een muis. Af en toe daalde het tempo, verminderde de scherpte en zakte de concentratie weg. HVC mocht in die fases enkele treffers produceren om de stand een wat dragelijker aanzien te geven. Op de momenten dat Beilen wel volle bak ging, was er voor de bezoekers geen houden aan.

Door de zege blijft Beilen in het spoor van koploper HVE2000. Met nog 5 speelronden te gaan is het team uit Erica koploper, Beilen volgt samen met de Cirkeltijgers uit Groningen op 2 punten.