Beilen komt tekort tegen Dalfsen

Het verhaal van Dalfsen tegen Beilen is snel verteld. Tegen Dalfsen wisten de geelzwarten in 90 minuten twee kansen te creëren. Beilen kan op dit moment de tegenstander niet de wil opleggen en ook in de aanvallende omschakeling doet Beilen de opponent te weinig pijn. Dalfsen won terecht met 3-0.

De eerste kans was wel voor Beilen. Rick Koops leek te profiteren van een slippertje in de achterhoede van Dalfsen. Hij had de ruimte om de bal over de keeper te stiften, zoals hij eerder deed deze competitie tegen Dedemsvaart, maar liep zich vast op de doelman.

Een glijpartij van Patrick Doldersum leidde de eerste mogelijkheid voor Dalfsen in. Remco Vos redde de situatie. Een blocktackle op het middenveld waarbij de bal zijn eigen koers koos was vervolgens de aanleiding dat Jeroen Kamphuis plotseling vrij met de bal op Remco Vos af kon gaan. Hij bleef rustig en passeerde de Beiler doelman: 1-0.

In de tweede helft ging Beilen wel de strijd aan, maar de tweede bal was doorgaans een prooi voor mannen uit Dalfsen. Na ruim een uur veroverde de thuisploeg op de helft van Beilen de bal. Direct werd de aanval in stelling gebracht en wederom Jeroen Kamphuis mocht het vonnis voltrekken: 2-0. Verder dan wat speldenprikjes kwam het vervolgens niet voor de Sport2000/Combisportmannen. Daarentegen moesten alle zeilen worden bijgezet om een grotere nederlaag te voorkomen. Vlak voor tijd bracht Bas Pietersma de 3-0 eindstand op het scorebord.

Titelkandidaat Dalfsen boekte dus een regelmatige overwinning. Andere conclusie is dat Beilen dit seizoen zich nestelt in de middenmoot. Gevolg daarvan is dat er zo nu en dan wordt gewonnen, maar ook een paar nederlagen op een rij zijn dan niet ongewoon.