VKW wint en doet goede zaken

Westerbork - VKW trad zondag aan tegen laagvlieger Noordster uit Oude Pekela. De Pekelders moeten voor elk punt knokken en dat deden ze dan ook. Hierdoor was het voor VKW lastig voetballen en waren de kansen spaarzaam. Het werd geen afgetekende overwinning: 0-1.

In de warming up viel Jonas Nijland uit zodat Tim Baardink het trainingspak uit kon trekken voor een plek in de basiself. Anjo Willems was ook weer hersteld van een blessure, maar begon op de bank.

De Borkers hadden wel een overwicht maar kregen geen echte kansen. In de 30e minuut leek toch de 0-1 te vallen. Uit een corner van Thijs Uineken leek Durk de Jong met het hoofd te scoren. De keeper van Noordster ranselde de bal met een katachtige reflex uit de bovenhoek.

De tweede helft was een kopie van de eerste. VKW was beter, maar slordig in de passing zodat de spitsen nauwelijks echte kansen kregen. Intussen was Anjo Willems in het veld gekomen en werd VKW meer dreigend. In de 86e minuut was het raak. De goed ingevallen Mathijs Kanon zette Anjo Willems vrij voor de keeper, die beheerst de 0-1 scoorde. Voor Anjo Willems niet zomaar een goal. Het was zijn 200e competitiedoelpunt voor VKW, waarmee hij de all time topscorer Erik Eefting met 243 competitiedoelpunten nadert.

Door de andere uitslagen in deze 1e klasse F nadert VKW de koppositie. Door de verrassende nederlaag van koploper Sneek bij Gomos, heeft alleen de vv Emmen 1 verliespunt minder dan VKW. In de tweede periode staan de Borkers zelfs helemaal bovenaan.

Al met al een verdiende zege voor de Bos-incasso brigade met perspectief voor de rest van het seizoen. Zondag wordt thuis gespeeld tegen GAVC uit Grouw.