Tiendeveen trekt de derby tegen Nieuw Balinge naar zich toe

Tiendeveen - In de eerste wedstrijd na de winterstop behaalde Tiendeveen een ruime, maar geflatteerde 4-1 overwinning in de derby tegen Nieuw Balinge. Na een 1-1 ruststand zette Tiendeveen met een flink portie werklust Nieuw Balinge alsnog met drie fraaie treffers in de tweede helft opzij.

Op een prima bespeelbaar veld met een strakke wind over het veld had Ismaël Ucan een kleine kans, maar hij schoot de voorzet van Sander Booijink nipt naast. Kort daarna schoot Dennis Tump de bal boven doelman Sander Lubbers op de lat. Na een ingooi van Hans Bakker verscheen Sander Booijink helemaal vrij voor doelman Rick Kalsbeek, die met een harde schuiver scoorde (1-0). Nieuw Balinge zag een schot van Erwin Smale voorlangs gaan en Ismaël Ucan strandde op Richard van de Bossche. Uit het niets kwam Nieuw Balinge langszij. Na een matige uittrap van doelman Lubbers werd Dennis Tump bereikt en die profiteerde door met een lob dezelfde doelman te passeren (1-1).

Na rust was Tiendeveen via Robert Stille bijna succesvol, maar zijn schot ging naast. Niet zoveel later kwam Tiendeveen toch op voorsprong, Hans Bakker kegelde op formidabele wijze de bal in de kruising bij de tweede paal (2-1). Negen minuten later werd Ismaël Ucan binnen de beruchte lijnen neergelegd wat een strafschop opleverde. Ismaël Ucan nam zelf de verantwoording vanaf de stip en schoot beheerst de 3-1 binnen. Nieuw Balinge trainer Erik Eefting wisselde, maar dat leverde niets op. Toch moest doelman Sander Lubbers reageren op een inzet van Richard Kats, wat hij prima deed. Vijf minuten later was zelfs assistentie nodig van Klaas van Nuil, die de bal van de doellijn redde na een inzet van Richard Kats. In de slotminuut werd de eindstand op het scorebord gebracht. Yusuf Ucan werd aangespeeld en binnen de zestien omspeelde hij drie man. Vervolgens was ook doelman Kalsbeek de klos en kon hij de bal binnenschuiven: 4-1.