Abe Grupstra en Maurice Speelman behalen podium op toernooi Kubi Nage

Westerbork - In Westerbork was zaterdag het vierde Dorpentoernooi van dit seizoen. Ruim 65 judoka’s troffen elkaar in de dojo van Kubi Nage in Westerbork. Abe Grupstra en Maurice Speelman behaalden podium met respectievelijk een eerste en tweede plaats.

Van de judovereniging uit Westerbork namen naast Abe en Maurice nog de volgende judoka’s deel: Julian Jager, Inge Spriensma, Douwe Haaijer, Floor Feringa, Bjorn Oosting en Hanne Vos.

Er waren in totaal 11 poules. Floor, Hanne en Bjorn zaten bij elkaar in een poule en lieten leuke partijen zien. Onderling waren ze aan elkaar gewaagd en als resultaat deelden de Westerborker judoka’s de vierde plaats in hun poule.

In het tweede deel van de middag kwamen Douwe, Inge, Julian en Maurice op de mat. Julian en Inge zaten bij elkaar in de poule met vier andere judoka’s en lieten ook goede partijen zien. Julian en Inge deelden ook de vierde plaats.

Douwe ging ook goed van start op de mat maar bezeerde zijn enkel. Hij ging toch stug door. Hij werd een paar keer verrast door zijn tegenstanders, zo kwam hij ook op de vierde plek terecht. Maurice was lekker bezig en wist zijn tegenstander te verrassen met een mooie worp of houdgreep. Hij werd tweede in zijn poule.

In het derde blok ging Abe de mat op. Hij zit nog niet zolang op judo, maar liet zien dat hij goed opgelet had tijdens de training. Abe deed goed zijn best met zijn partijen en werd eerste in zijn poule.