Meine Wieland uit Assen wint het open Beiler biljarttoernooi

Beilen - In de week van 28 januari tot en met 2 februari heeft het open Beiler biljarttoernooi weer plaatsgevonden. Aan dit toernooi deden ruim 80 spelers mee uit Drenthe en Groningen. Meine Wieland uit Assen won dit sportieve evenement.

Dit Beiler toernooi is onderdeel van de Top 8 Masters, dat gespeeld wordt over diverse locaties in Groningen en Drenthe, met aan het eind een finale met de beste 16 spelers van het hele Masters toernooi.

Na een week van voorronden traden 2 februari de beste 24 spelers aan voor de finaledag, met vier spelers uit Beilen in deze finale. Na 1 ronde moesten Robert Boer (Beiler Biljart club) en Frans Groenewoud (de Raat) afhaken. Maar Ebel Duursma en Willem van Ophem (Karspelhof) bekerden een ronde verder. Meine Wieland was als tweede geplaatst voor de volgende ronde, maar liet hier al snel zijn biljartkunsten zien. Met een score van ruim 200% plaatste hij zich moeiteloos voor de eindstrijd bij de laatste vier. De strijd in de top 4 werd uitgevochten tussen Klaas Huizinga (Aduard), Erik Kuilder (Roden), Carel Mauwa (Smilde) en Meine Wieland uit Assen.

De einduitslag van deze mooie finale was: 1. Meine Wieland, 2. Klaas Huizinga, 3. Erik Kuilder en 4. Carel Mauwa. De B.B.C. kijkt terug op een geslaagd toernooi.