Uitgifte van bouwkavels in Hooghalen

Hooghalen - Hooghalen breidt uit. De verkoop van bouwkavels voor woningen aan de Buitenakker in Hooghalen begint maandag 25 februari om 12.00 uur. Het gaat om kavels voor twee-onder-één kap woningen en vrijstaande woningen, aan de zuid-westzijde van het uitbreidingsplan.

Via de site www.middendrenthe.nl wordt 18 februari bekendgemaakt hoe de verkaveling is en wordt alle overige informatie over de uitgifte van de bouwkavels bekendgemaakt.

Inschrijving is uitsluitend digitaal mogelijk. Via een kaart kunnen belangstellenden de oppervlakte en prijs per kavel zien. Op 25 februari om 12.00 uur wordt de mogelijkheid om in te schrijven aan deze kaart toegevoegd.

De toewijzing vindt plaats volgens het principe: ‘wie het eerst komt, eerst maalt’. De voorwaarden voor de inschrijving zijn te lezen vanaf 18 februari op de site van de gemeente.

Als de gemeente een kavel toewijst, dan is het mogelijk een optie op de kavel te nemen. Dit betreft een optie van in eerste instantie twee maanden, waarvoor een vergoeding van € 250,- verschuldigd is. Het is mogelijk om deze optie nog twee maal te verlengen.

Het team Omgeving en Veiligheid, de bouwbalie, kan informatie verschaffen wat er gebouwd mag worden op de kavels (0593) 53 92 22. Daarnaast kunnen belangstellenden informatie vinden in het bestemmingsplan, via www.ruimtelijkeplannen.nl.