Weekmenu
Door Henk Berghuis

Pfff

Vorige week eindigde ik dit briefje met Pfff. Nu begin ik er mee. Ik heb werkelijk geen idee waar het deze keer over moet gaan. Vorige week ging het over het aanvragen van een nieuw paspoort die ik een week later zou kunnen ophalen. Vandaag dus. Als u dit leest gisteren.

Niet op afspraak, dus een nummertje trekken en wachten op de bel met de mededeling op het televisiescherm bij welke balie ik mij kan melden. Dat duurde slechts tien minuten en ik kon weer naar dezelfde balie als vorige week. Nummer vijf. Geen valse bingo deze keer.

Dezelfde vriendelijke meneer zat er weer. Hij kon mij mededelen dat mijn paspoort was gearriveerd. Dat kwam mooi uit. Hij moest even een collega opzoeken die mij het paspoort zou overhandigen want volgens de regels mag diegene waarbij ik het paspoort had aangevraagd niet diegene zijn die het mij ook zou overhandigen. Aldus geschiedde. Mooi niet dus. Er was binnen afzienbare tijd geen collega beschikbaar. Dan maar zo. Vanaf nu kan ik mij weer zonder gêne legitimeren wat natuurlijk heel belangrijk is in dit land. Pfff…. Briefje nog lang niet vol.

Ik heb gisteren contact gehad met Hekwerk, het impresariaat van verschillende artiesten, over de try out van Debby Petter op 19 december in de Cerck. Een kaartje gaat vijftien euro kosten en er is plaats voor zeventig bezoekers. De voorstelling heet “De Liefde Voorbij”. U kunt natuurlijk al wel reserveren maar het is nog ver weg. Voor die tijd wil ik eigenlijk ook nog een keer een cabaretvoorstelling in de Cerck laten plaatsvinden. Als u nog ideeën hebt dan hoor ik het graag. Ik zelf zit te denken aan Björn van der Doelen maar dan moet ik hem wel te pakken kunnen krijgen. Iemand anders kan ook. Zegt u het maar.

Oh ja, vorige week donderdag, na afloop van het ‘Café De Liefde Van Beilen’, heb ik toegezegd om op 17 november te komen (s)preken in de kerk van de Nederlandse Protestanten Bond. Dat heet dan ‘Preek van de Leek’ of zo.

Pfff….