Gevarieerd programma op de streektaalavond in de Beiler bieb

Beilen - Het Huus van de Taol en de Bibliotheek Beilen houden woensdag 6 maart een avond in de streektaal. Het is de organisatie gelukt een gevarieerd programma samen te stellen. Jan Veenstra, Geert Jan Brader en De Madammen treden op met gedichten, verhalen, muziek en een eenakter.

Jan Veenstra is schrijver van poëzie en proza. Hij is een goede verteller en weet zijn publiek te boeien. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan, waaronder ‘De zomer van’59’ een Nederlandstalige roman. Samen met Geert Jan Brader brengt hij deze avond de onvergetelijke ‘Ballade van het Zwarte Gat’ over de moord op Mina Koes.

Voor de muzikale noot zorgt Geert Jan Brader. Geert Jan is een veelzijdig muzikant en zorgde voor de muzikale omlijsting van verschillende programma’s, onder andere voor de VARA. Hij kwam door Taol an Taofel in aanraking met Drentse schrijvers en dit spoorde hem aan om in het Drents te gaan zingen.

Toneelgroep ‘De Madammen’ bestaat uit vier dames uit de omgeving van Tweede Exloërmond. In het prachtige en kruidige Veenkoloniaals brengen zij deze avond ‘Hibo party verkoopdemonstratie’. Een hilarische eenakter, geschreven door Erik Harteveld en meteen de vuurdoop voor deze dames.

Toegangskaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij het Huus van de Taol en bij de bibliotheken in Midden-Drenthe (Beilen, Smilde en Westerbork). De streektaalavond begint om 19.30 uur. Daarnaast zijn de kaarten aan de zaal te koop.

Voor meer informatie: www.huusvandetaol.nl of www.bibliotheekbeilen.nl.